Låna trots betalningsanmärkning
Låna med anmärkning via lånabetalningsanmärkning.se.
Risker med smslån

Risken med hög ränta

Ofta anses den höga räntan för smslånen vara den största orsaken till att många inte har råd att betala tillbaka på sina lån. Det kan i och för sig stämma om man vänder sig till en långivare som erbjuder stora smslån och där man kan lägga upp ett ganska stort smslån på 1 – 2 år, men när det gäller små lån på några tusenlappar och en kort avbetalningstid är det faktiskt inte så dyrt.

Om du t ex tar ett lån på 2000 kr med en löptid på 30 dagar hos Vivus kostar lånet 248 kr. I detta fall tror vi knappast att den höga räntan har någon större betydelse för folk som inte kan betala tillbaka på lånet i tid. Om du ska betala tillbaka 2000 eller 2248 kr lär ju inte göra någon större skillnad i det stora hela.

Risken med förlängningar

Det är långt ifrån alla smslån som kan förlängas och det tycker vi på lånabetalningsanmärkning.se är bra eftersom förlängning av smslån kan bli mycket kostsamt.

Om du tar ett smslån som kan förlängas bör du bara välja det alternativet i yttersta nödfall, men om du redan från början är helt säker på att du inte kommer att kunna betala tillbaka på lånet efter förlängningen är det lika bra att låta skulden gå till inkasso direkt istället för att vänta med det. Anledningen till det är att räntan för förlängningen brukar vara betydligt högre än dröjsmålsräntan. Men självklart ska du förlänga lånet istället för att låta det gå till inkasso om du tror att du kan betala tillbaka på det efter förlängningen.

Risken med kort avbetalningstid

Den korta avbetalningstiden är oftast en större risk än vad räntan för smslånet är. Om du tar ett privatlån och lägger upp det på flera år kanske du betalar 500 – 1000 kr i månaden för det och det klarar de flesta av, men att betala tillbaka kanske 4000  – 10000 kr plus ränta inom bara några månader är det långt ifrån alla som klarar av.

Så hur ska man du göra om man behöver snabba pengar och vill låna 4000 – 10000 kr och ha råd att betala tillbaka på det i tid? Jo, du kan välja ett snabblån som har en längre avbetalningstid och längre ränta än vad vanliga smslån har, t ex Cash2you, Cashbuddy och Goodcash har såna lån.

Risken med snabba utbetalningar

Eftersom smslån betalas ut så snabbt finns det naturligtvis risk för att folk tar lån för att bekosta impulsköp och nöjen. Trots det tycker vi att det är en bra service att vi som behöver låna pengar snabbt för att täcka oförväntade utgifter kan göra det. Men hur gör man då för att undvika impulsinköp som bekostas med smslån? Ja, det är något som bara du själv kan styra över. Alla vuxna, myndiga människor har ett personligt ansvar för sitt liv och sin ekonomi och det gäller även när man lånar pengar.