Låna trots betalningsanmärkning
Låna med anmärkning via lånabetalningsanmärkning.se.
Privatlån

Det finns ytterst få banker och kreditbolag som beviljar privatlån om du har betalningsanmärkningar. När det gäller smslån är det en helt annan sak eftersom dessa lån är mycket små och när du ska ta ett bolån har du ju bostaden som säkerhet. Det finns emellertid någon enstaka bank som kan bevilja privatlån med betalningsanmärkningar om du uppfyller vissa krav.

Ta privatlån med betalningsanmärkning

Här ska vi på lånabetalningsanmärkning.se visa dig två olika exempel på vad långivaren kan ha för krav på dig som har anmärkningar.

  1. Om du har någon som kan gå i borgen för dig, alltså någon som blir betalningsskyldig om du inte skulle betala tillbaka på ditt lån, finns det vissa banker som kan godkänna din låneansökan.
  2. Om du har en hyfsad årsinkomst och en stabil ekonomi finns det banker som inte kräver att någon borgar för dig, men då måste du tjäna en bra bit över 100 000 kr/år och får inte låna hur mycket som helst, vissa långivare har en gräns på 100 000 kr. Du får inte heller ha för många och för omfattande betalningsanmärkningar. Det finns banker som har en gräns på 5 anmärkningar och de sammanlagda anmärkningarna får inte överskrida 50 000 kr.

Observera att du vanligtvis måste betala en högre ränta om du har betalningsanmärkningar och att du inte får ha några skulder hos kronofogden.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån vänder sig bara till privatpersoner och det kräver ingen säkerhet, precis som ett smslån. Skillnaden mellan dessa lån är att ett privatlån brukar vara på 10 000 – 350 000 och lånet brukar betalas av på 1 – 12 år, medan smslån brukar ha en lånesumma på 500 – 20 000 kr och brukar läggas upp på några veckor eller månader. Idag finns det emellertid många lån som befinner sig i gränslandet mellan dessa lån, lån som betalas av på 1 – 6 år och som har ett belopp på kanske 5000 – 50 000 kr.