Låna trots betalningsanmärkning
Låna med anmärkning via lånabetalningsanmärkning.se.
Därför får du låna med anmärkning

Det kanske låter lite konstigt att man kan få låna pengar trots att man har betalningsanmärkningar. Varför riskerar smslångivaren att låna ut pengar till någon som har strulat till sin ekonomi tidigare? Svaret på den frågan är enkel: vi är många som någon gång i livet har hamnat i en taskig ekonomisk situation och vad spelar det för roll om vi hade det dåligt igår om vi har det bra idag? Det finns alltså ingen som helst anledning att inte bevilja ett smslån om man har en stabil ekonomi idag, men det finns fler anledningar till att man kan få låna trots betalningsanmärkningar.

  • Eftersom ett sms lån är ett litet lån riskerar smslångivaren inte att förlora speciellt mycket pengar om du mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka på lånet, det handlar knappast om tiotusentals eller hundratusentals kronor.
  • Smslångivaren vet att de som har en gammal betalningsanmärkning och fått ordning på sin ekonomi ytterst ogärna vill dra på sig en ny anmärkning. Därför antar långivaren att du som har betalningsanmärkningar kommer att göra allt för att betala tillbaka på lånet.
  • Ett smslån har en högre ränta än andra lån dels för att uppläggningstiden är kort och dels för att lånet är förknippat med en högre risk eftersom kraven för smslån är låga. Den höga räntan täcker upp förlusterna för smslån som inte betalas tillbaka.
  • Eftersom ett sms lån har en kort återbetalningstid är det mycket sannolikt att den som har kommit på fötter inte kommer att hamna i trassel igen på så kort tid som 14 – 90 dagar.