Låna trots betalningsanmärkning
Låna med anmärkning via lånabetalningsanmärkning.se.
Låna pengar trots kronofogden

Går det att låna pengar trots att man har skulder hos kronofogden? Det här är såklart en relevant fråga för många som har betalningsanmärkningar eftersom alla inte har blivit av med sin skuld.

Smslån med skuldsaldo?

Tyvärr är det mycket svårt, för att inte säga omöjligt, att få ett smslån om man har ett skuldsaldo hos kronofogden. Visst har vi hört talas om folk som påstår sig ha fått ett smslån ändå och det kanske är sant, men vi lovar, det är sannerligen inte lätt. Du kan alltid ansöka så ser du.

Orsaken till att smslångivarna inte vill bevilja smslån till dig som är skuldsatt är att kronofogden när som helst kan mäta ut din inkomst om de inte redan har gjort det. Det innebär att du hamnar på det som i folkmun kallas för existensminimum och då har du inga pengar att betala tillbaka lånet med.

Går det att ta ett privatlån?

Här är det helt kört, det finns inga banker som beviljar privatlån om du har skulder hos kronofogden. Möjligtvis kan du under vissa omständigheter få ett lån om någon går i borgen för dig, men det är ändå få banker som tycker att ens det är okej.

Om jag har en säkerhet?

Nu börjar det likna något. Det finns faktiskt några banker som kan bevilja dig ett lån om du har en säkerhet, men denna säkerhet måste vara en bostad. Dessvärre är det få skuldsatta som fått behålla sin bostad eftersom den brukar mätas ut om du inte kan betala din skuld på något annat sätt. De banker som vänder sig till skuldsatta erbjuder därför nästan bara bolån så att du kan ha din nya bostad som säkerhet. Om du tar ett sådant lån får du även låna ett överskjutande belopp som du ska lösa din kronofogdeskuld med.